klantenservice@justsnowboard.nl   |  Klantenservice  |  Contact  | Wij leveren in zowel Nederland als in België
Veilig en snel betalen

Kenniscentrum


Snowboard lengte/maat

De lengte van een snowboard wordt aangegeven in centimeters. De lengtes kunnen variëren tussen de 100 en 180 cm. Wanneer je een board gaat kopen is het goed om te kijken welke lengte je nodig hebt. Daarnaast moet je ook weer rekening houden voor welke stijl je gaat, hierbij kun je letten op de volgende richtlijnen:

  •  Wanneer je tricks wilt gaan doen, bijvoorbeeld sprongen of gebruik wilt maken van een half-pipe dan kun je het beste gaan voor een wat kortere board, deze worden ook wel 'small boards' genoemd. Dit type board komt qua lengte tussen je sleutelbeen en kin. Een kortere snowboard is wat sneller maar ook meer wendbaar waardoor tricks makkelijker te doen zijn.
  • Ben je een beginner dan is het slim om te beginnen met een 'small' board, vooral vanwege de wendbaarheid waardoor je meer controle hebt over je snowboard.
  • Wil je veel off-piste gaan, dan kun je beter gaan voor een wat langer board. Een lange board komt tot het voorhoofd of zelfs paar centimeter boven het hoofd uit. Met een lange snowboard kun je goed carven door diepe poedersneeuw. Deze langere boards zijn vooral geschikt voor gevorderden.

Naast stijl is het ook belangrijk om bij het bepalen van de lengte van een snowboard te kijken naar je eigen lengte en gewicht. Als je alleen rekening houdt met je eigen lengte dan is het goed als het snowboard tussen de schouder en neushoogte komt. Maar ook gewicht is een belangrijk aspect om mee te nemen in het bepalen van de juiste lengte. Hieronder een aantal punten waar je op moet letten:

  •  Wanneer je licht bent heb je een korter, flexibel board nodig. Lichte mensen kunnen vaak niet zo goed overweg met lange snowboards omdat ze daar minder goed de controle over kunnen houden.
  • Mensen met een 'normaal' gewicht kunnen het beste kiezen voor een snowboard die tussen de kin en neus reikt.
  • Ben je wat zwaarder? Kies dan een wat langer en minder flexibel board.

Op de pagina snowboard lengte bepalen kun je uitrekenen welke maat voor jou geschikt is ook hebben wij in onze shop een handige calculator waarmee je een indicatie krijgt van welke lengte board voor jou het beste is. 

« Ga terug naar het kenniscentum