klantenservice@justsnowboard.nl   |  Klantenservice  |  Contact  | Wij leveren in zowel Nederland als in België
Veilig en snel betalen

Kenniscentrum


Snowboard kopen, waar moet je op letten?

Bij het kopen van een snowboard moet je op een aantal dingen letten. Als beginner is het dan lastig om te bepalen waar je moet beginnen. Daarom hebben wij van Justsnowboard.nl een kenniscentrum samengesteld met daarin informatie om je zo goed mogelijk op weg te helpen. In dit artikel bespreken we alle aspecten van het snowboarden. Je kan bij elk onderwerp doorklikken naar de betreffende pagina's om er uitgebreide informatie over te lezen. Hiermee zullen de meeste vragen die je hebt beantwoord worden. Mocht je na het doornemen van ons kenniscentrum nog vragen hebben staan we natuurlijk voor je klaar om deze voor je te beantwoorden.

Bij het boarden heb je verschillende snowboard stijlen, voordat je begint met de aanschaf van een snowboard is het belangrijk om te bepalen voor welke stijl je gaat? Voor elke stijl heb je een bepaalde type board, namelijk; freeride, freestyle en all mountain boards. Naast stijl moet je ook rekening houden met de shape van het snowboard. Daarnaast is de flexibiliteit van een snowboard ook belangrijk.

Laat je niet afschrikken, deze acpecten als stijl, type snowboard, shape en flexibiliteit zijn als beginnende snowboarder nog niet zo heel belangrijk. Naarmate je meer ervaring krijgt ontwikkel je bepaalde voorkeuren en zal je ook eerder verschil gaan merken. Vanaf dat moment kun je er meer de op focus gaan leggen.

Nadat je de stijl hebt bepaald ga je kijken welke lengte snowboard je nodig hebt. Op de site hebben wij ook een hele handige calculator om een indicatie lengte te berekenen. 

Voor het snowboarden heb je uiteraard ook schoenen nodig, namelijk snowboard boots. In onze webshop hebben wij een uitgebreid assortiment. Om te bepalen welke maat je nodig hebt, hebben wij op de site een handige pagina met daarop instructies hoe jij je schoenmaat kunt bepalen. Daarnaast hebben snowboard boots verschillende soorten veter systemen en ook moet je rekening houden met de stugheid van de schoen.

Bij de aanschaf van een snowboard heb je uiteraard ook bindingen nodig, ook hierin bestaan er verschillende soorten. Daarnaast moeten deze bindingen bevestigd worden.

Na het lezen van deze informatie kun je een eigen snowboard set samenstellen

« Ga terug naar het kenniscentum