klantenservice@justsnowboard.nl   |  Klantenservice  |  Contact  | Wij leveren in zowel Nederland als in België
Veilig en snel betalen

Kenniscentrum


Snowboard onderhoud, waxen & slijpen

Een snowboard heeft een staalkant, dit is de metalen kant van het snowboard. Om je hele snowboard heen vind je deze scherpe rand. Wanneer je een snowboard gebruikt is het goed om je board goed te onderhouden. Zo heb je eenmaal langer plezier van je board. Het beslag en de staalkanten kunnen kleine of grotere krassen in komen. Wil je deze beschadigingen voorkomen, dan is het handig om te weten hoe je een snowboard kunt onderhouden.

Bij sommige snowboardshops kun je terecht om je board te laten onderhouden, waxen en slijpen. Toch kun je zelf ook heel veel thuis doen met als voordeel dat het een stuk goedkoper is. Let er wel op dat je de juiste gereedschap in huis hebt. Kleine beschadigingen zijn vaak zelf wel op te lossen. bij diepere krassen is het verstandig om je board weg te brengen naar een gespecialiseerde shop. 

De staalkanten van een snowboard zijn als het goed is scherp. Deze kanten zorgen ervoor dat je meer controle hebt over het board maar zorgt tevens voor meer grip. Bij het gebruik van je snowboard slijten deze kanten, dat is helemaal normaal. Belangrijk is dat je deze staalkanten scherp houdt en dat doe je door ze regelmatig te (laten) slijpen. 

Ook het waxen is heel belangrijk om te doen, zo blijft de onderkant van je board glad en deze glijdt dan beter. Het board kun je zo beter onder controle houden en bochten zijn makkelijker te maken. Daarnaast zorgt regelmatig waxen voor een langere levensduur van je board en daarnaast verkleind het ook de kans dat het beslag beschadigd raakt.

Ook is het erg verstandig om na terugkomst van je vakantie de snowboard goed te drogen en dit kun je het beste doen door je snowboard uit elkaar te halen. Vooral de staalkanten en de insert moet je goed drogen om roest te voorkomen.

« Ga terug naar het kenniscentum