klantenservice@justsnowboard.nl   |  Klantenservice  |  Contact  | Wij leveren in zowel Nederland als in België
Veilig en snel betalen

Kenniscentrum


Snowboard bouw

De onderkant van de een board noem je de 'Base' of 'Belag'. Deze onderkant komt in contact met de sneeuw op de piste. Dit is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van je snowboard omdat iemand die snel van de piste wilt, een 'belag' wilt die goed glijdt.

De meeste 'belag' wordt gemaakt van polyethyleen materiaal, dit wordt ook wel P-Tex genoemd. Deze P-Tex wordt of 'sintered' of 'extruded'. Heb je een 'extruded' belag dan wordt de P-Tex gesmolten en de vorm van het board wordt dan uitgesneden. Dit is heel duurzaam en heel makkelijk te repareren. Nadeel is dat dit de langzaamste soort belag is en dat het minder wax op kan nemen. Voor 'sintered' belag wordt de P-Tex tot poeder vermalen en wordt verhit en een machine perst dit samen waarna het board wordt uitgesneden. Sintered is beter dan extruded. Het is namelijk duurzamer, sneller en kan ook beter wax opnemen. Nadeel is we dat het duurder is en dat het moeilijker te repareren is.

Wil je gaan voor een professionele board dan kun je het beste gaan voor 'sintered' belag. Ben je een beginner of heb je een klein budget dan is 'extruded' belag een prima keuze.

Je hebt ook nog een ander soort belag en dit is nog beter dan 'sintered'. Dit is namelijk Grafiet belag. Dit is de snelste soort en kan ook goed wax opnemen en vasthouden. Een grafiet belag wordt gemaakt door grafiet toe te voegen aan bolletjes polyethyleen. Deze belag zie je vaak op snelle race boards.

« Ga terug naar het kenniscentum